عبور از حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی یعنی چه؟

  • دوشنبه 13/آذر/1402
  • مدت زمان تقریبی مطالعه
عبور از حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی یعنی چه؟

عبور از حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و حد مجاز فروش تغییراتی داشته است که در این مقاله آخرین تغییرات را مطالعه می فرمایید.

ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

جمع صورتحساب های الکترونیکی صادره توسط هر مودی در هر دوره مالیاتی نمی تواند بیشتر از سه برابر فروش اظهار شده وی در دوره مشابه سال قبل، که مالیات آن به سازمان پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن داده شده است، باشد. جمع صورتحساب های الکترونیکی صادر شده در هر دوره مالیاتی برای واحدهای جدیدالتأسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی نمی تواند بیش از سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون مالیات های مستقیم باشد.

صدور صورتحساب الکترونیکی بیش از حد مجاز مقرر در این ماده برای کلیه مودیان منوط به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه یا تعیین ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی یا ارائه تضامین کافی خواهد بود، در غیر این صورت به صورتحساب الکترونیکی صادر شده اعتبار مالیاتی تعلق نمی گیرد. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف مدت شش ماه از لازم الاجراء شدن این قانون توسط سازمان تهیه می شود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد. آیین نامه مذکور باید به گونه ای تنظیم شود که راه اندازی کسب و کارهای جدید و فعالیت بنگاه های اقتصادی با مشکل مواجه نشده و در عین حال، مانع شکل گیری مودیان صوری در نظام مالیاتی کشور شود.

افزایش حد مجاز موضوع ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اطلاعیه شماره 11

منبع ویرایش V1.5 آذر ماه 1402

حد مجاز فروش برای واحدهای جدیدالتاسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی چگونه است؟

مطابق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، حدمجاز فروش حداکثر سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم است. (در صورت تصویب لایحه تسهیل تکالیف مودیان میزان سه برابر موضوع معافیت به پنج برابر افزایش می یابد).

ساز وکار افزایش حد مجاز فروش مودیان چگونه می باشد؟

حد مجاز فروش مودیان مالیاتی (به غیر از واحدهای جدید التاسیس یا فاقد پرونده مالیاتی) براساس فروش ابرازی دوره متناظر سال قبل که مالیات آن پرداخت یا ترتیب پرداخت آن داده شده است، محاسبه و در کارپوشه مودی نمایش داده خواهد شد. غیر فعال شدن کارپوشه به واسطه حد مجاز ماده 6 قانون با عنایت به آیین نامه مربوطه تاثیری در دریافت صورتحساب های ارسالی ندارد ولی از این بابت اعتباری برای خریدار لحاظ نمی گردد.

طریقه محاسبه حد مجاز فروش به چه صورت است؟

پنج برابر فروش اظهار شده دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت گردیده به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی بارگذاری شده و قابل نمایش خواهد بود. در صورتی که مالیات دوره مشابه سال قبل به طور کامل پرداخت نشود به نسبت آن میزان از مالیات پرداخت شده، 5 برابر حد مجاز فروش محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود. برای مودیان واحدهای جدیدالتاسیس، واحدهای فاقد سابقه مالیاتی و یا مودیانی که فروش اظهارشده دوره مشابه سال قبل آنان که مالیات آن را به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت نموده، و این فروش ابرازی کمتر از معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات های مستقیم باشد؛ نیز 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون فوق الذکر محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود.

اعتبار مالیاتی به چه صورتحسابی تعلق می گیرد؟

درصورت فعال بودن کارپوشه مودی و دارا بودن شرایط لازم برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده، اگر فروشنده صورتحساب الکترونیکی نوع اول با الگوی مربوطه را صادر نماید و صورتحساب صادره مورد تایید طرف دوم معامله که مودی مالیاتی است باشد، آن صورتحساب حاوی اعتبار مالیاتی خواهد بود.

از چه طریقی می توان درخواست افزایش حد مجاز فروش را ثبت نمود؟

جهت سرعت بخشیدن به بررسی درخواست های مرتبط با افزایش حدمجاز ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، همچنین جلوگیری از انجام مکاتبات زمانبر اداری، امکان ثبت درخواست های مربوطه از طریق "ارسال پیام" و انتخاب گزینه "سامانه مؤدیان" یا "حد مجاز فروش ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی" و بارگذاری فرم پیوست در سامانه تیکتینگ اداره کل فناوری اطلاعات به نشانی Management.tax.gov.ir فراهم شده است.

اطلاعیه شماره 33 قابلیت امکان مشاهده حد مجاز ماده 6 برای دوره های مختلف

شنبه 26 خردادماه 1403

در راستای توسعه سامانه مودیان امکان مشاهده حد مجاز ماده 6 برای دوره های مختلف در آخرین نسخه سامانه مودیان که در محیط عملیاتی قرار گرفته فراهم شده است. با افزوده شدن این قابلیت علاوه بر نمایش حد مجاز دوره جاری امکان مشاهده حد مجاز ماقبل از دوره جاری، و حد مجاز دوره بعد از دوره جاری نیز در کارپوشه مودیان در منوی داشبورد مدیریتی، و انتخاب سال و دوره مورد نظر حد مجاز سال و دوره مذکور قابل مشاهده خواهد بود.

لازم به ذکر است به صورت پیش فرض سال دوره جاری انتخاب شده است اما انتخاب دوره قبل و بعد در دوره جاری نیز به شرح ذیل وجود خواهد داشت:

نمایش حد مجاز دوره جاری:

اگر دوره بهار سال 1403 دوره جاری باشد چنانچه صورتحساب هایی با تاریخ صدور اول فروردین ماه 1403 تا 31 خرداد ماه 1403 در سامانه مودیان ثبت شود از حد مجاز دوره بهار سال 1403 کسر خواهد شد.

نمایش حد مجاز دوره ماقبل از دوره جاری:

اگر دوره بهار سال 1403 دوره جاری باشد چنانچه صدور صورتحساب هایی از دوره زمستان سال 1402 با توجه به فرصت 21 روز صدور صورتحساب در 21 روز ابتدای فروردین انجام شود از حد مجاز دوره زمستان سال 1402 کسر خواهد شد. در واقع تاریخ صدور صورتحساب مبنای کسر از حد مجاز دوره مربوطه خواهد بود. از این رو علاوه بر نمایش حد مجاز دوره جاری باقی مانده حد مجاز دوره ما قبل از دوره جاری نیز نمایش داده می شود.

نمایش حد مجاز دوره بعد از دوره جاری:

حد مجاز اولیه دوره مالیاتی بعد از دوره جاری جهت اطلاع مودیان قابل رویت می باشد، لذا ضروری است مودیان پیش از شروع دوره و یا قبل از صدور صورتحساب الکترونیکی نسبت به کنترل حد مجاز تعیین شده اقدام نمایند.

مهدی موحدی بکنظر؛ رئیس مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان با مالیتورMalitor

مودی و صاحبان کسب و کار می توانند به کمک نرم افزار واسط مالیتور صورتحساب های الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال نمایند. ارسال صورتحساب به سامانه مودیان به ساده ترین روش و بدون محدودیت مودی، کالا، زمان استفاده در مالیتور فراهم است. به راحتی با گذراندن مراحل و آموزش کوتاه ویدئویی، ارسال صورتحساب خود را انجام دهید.

مالیتور تمامی الگوهای سامانه مودیان مانند: فروش، پیمانکاری، صادرات، طلا، ارز، قبوض و بلیط را دارد و برای استفاده از الگوها هزینه ای جداگانه پرداخت نخواهید کرد. امکان ثبت صورتحساب ها با اکسل وجود دارد. انواع صورتحساب اصلی، اصلاحی، ابطالی و برگشت از فروش را در نرم افزار مالیتور با دسترسی سریع در اختیار دارید.

برای ثبت نام و شروع رایگان وارد شوید. در مراحل دریافت کلید ها و شناسه یکتا می توانید از کانال تلگرامی مالیتور و پشتیبانی کمک بگیرید. جهت ارتباط با پشتیبانی با 02188430578 تماس بگیرید.

اطلاعیه شماره 35 نحوه محاسبه حد مجاز ماده 6

چهارشنبه 30 خردادماه 1403

با عنایت به سوالات و ابهامات مودیان محترم مالیاتی در خصوص محاسبات کسر از حد مجاز ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به استحضار می رساند

1- سقف مجاز ماده فوق حسب مقررات قانونی در ابتدای هر دوره مالیاتی معادل 5 برابر فروش های مشمول مالیات بر ارزش افزوده دوره متناظر سال قبل که مالیات آن پرداخت یا ترتیب پرداخت آن داده شده باشد 5 برابر معافیت ماده 101 قانون مالیات های مستقیم هر کدام بیشتر است محاسبه و در سامانه مودیان در کارپوشه اختصاصی هر مودی درج می شود و موارد زیر در طی دوره می تواند موجب افزایش آن شود:

1.1 در صورتی که مالیات قسمتی از بدهی دوره متناظر سال قبل پرداخت یا ترتیب پرداخت داده نشده باشد و در این دوره پرداخت شود یا ترتیب پرداخت آن داده شود، از تاریخ پرداخت یا ترتیب پرداخت درج شده در کارپوشه مودی.

1.2 پرداخت نقدی یا ارائه تضمین برای افزایش سقف حد مجاز علاوه بر میزان بند (1) فوق از تاریخ درج در کارپوشه مودی.

1.3 خرید نقدی طی دوره بابت کالاها و خدمات مشمول که صورتحساب الکترونیکی نقدی آن به تایید خریدار رسیده باشد، از تاریخ تایید صورتحساب الکترونیکی توسط خریدار به شرطی که فروشنده دارای حد مجاز فروش و کارپوشه فعال بوده باشد.

1.4 پرداخت های انجام شده بابت خریدهای نسیه دوره قبل، از تاریخ تایید پرداخت توسط طرفین معامله به شرطی که فروشنده دارای حد مجاز فروش و کارپوشه فعال بوده باشد.

1.5 واردات کالا از تاریخ درج اطلاعات مربوط به واردات در کارپوشه مودی.

2- در صورتی که صورتحساب الکترونیکی نوع اول به صورت نقدی یا قسمتی از آن که به صورت نقد باشد برای قسمت نقدی آن، صادر و در سامانه مودیان ثبت شده باشد، با توجه به لحظه ثبت هر صورتحساب الکترونیکی:

2.1 اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی از باقیمانده حد مجاز کمتر یا برابر آن باشد، به میزان مبلغ صورتحساب الکترونیکی مورد نظر از باقیمانده حد مجاز فروشنده کسر و صورت و صورتحساب الکترونیکی برچسب «عدم عدول از حد مجاز» خواهد گرفت.

.2.2 اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی از باقیمانده حد مجاز فروشنده بیشتر باشد،معادل مبلغ این صورت حساب الکترونیکی از حد مجاز کسر نمی شود،لکن صورتحساب الکترونیکی مورد نظر برچسب «عدول از حد مجاز» خواهد گرفت.

چنانچه صورتحساب الکترونیکی برچسب «عدول از حد مجاز» گرفته باشد، ضروریست به منظور بهره بندی خریدار از اعتبار مالیاتی، فروشنده پس از افزایش حد مجاز نسبت به صدور صورتحساب اصلاحی مربوطه اقدام نماید.

3- در صورت صدور سایر صورتحساب های الکترونیکی، از آنجایی که خریدار، مصرف کننده نهایی است و به خریدار اعتبار تعلق نمی گیرد، فارغ از اینکه باقیمانده حد مجاز کفاف مبلغ صورتحساب را بدهد یا خیر، کلیه صورتحساب های مذکور برچسب عدم عدول از حد مجاز خواهند گرفت و به میزان مبلغ صورتحساب از باقیمانده حد مجاز کسر خواهد شد:

3.1 اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی موضوع بند (3) فوق از باقیمانده حد مجاز بیشتر باشد در صورت افزایش حد مجاز، باقیمانده جدید حاصل جمع جبری مبلغ افزایش یافته و باقیمانده قبلی خواهد شد.

4- در صورتی که در لحظه درج صورتحساب الکترونیکی نقدی با لحاظ بندهای (1) تا (3) فوق صورتحساب الکترونیکی مربوطه به لحاظ عدم وجود حد مجاز فروشنده برچسب عدول از حد مجاز گرفته باشد، صرفاً با صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی خریدار می تواند از اعتبار مالیاتی مربوطه با رعایت مقررات استفاده نماید. به عبارت دیگر صرف داشتن یا افزایش اعتبار فروشنده بعد از صدور صورتحساب اصلی بدون حد مجاز موجب ایجاد اعتبار مالیات و عوارض خرید برای خریدار نمی شود.

بنابراین برای فروشنده در دوره صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی که صرفاً برای استفاده خریدار از اعتبار مالیات و عوارض خرید صادر شده است (صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی بدون هیچ تغییری از قبیل نوع کالا و خدمات و مبلغ نسبت به صورت حساب الکترونیکی اصلی) هیچگونه فروش یا مالیات و عوارض فروش در سامانه مودیان لحاظ نمی شود و صرفاً خریدار می تواند در دوره صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی از اعتبار مالیات و عوارض خرید با رعایت مقررات مربوطه بهره مند شود.

به عنوان مثال در فصل زمستان 1402 صورتحساب الکترونیکی اصلی با مبلغ فروش 100 واحد و مالیات بر ارزش افزوده 9 واحد توسط فروشنده الف صادر شده و در زمان ثبت صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده در سامانه مودیان مودی الف فاقد حد مجاز بوده است و به همین دلیل مودی ب (خریدار) از اعتبار این صورت حساب الکترونیکی بهره مند نشده است.

در این حالت برای فروشنده در فصل زمستان 100 واحد فروش و 9 واحد مالیات و عوارض فروش لحاظ شده و برای خریدار اگر صورتحساب الکترونیکی را تایید (اعم از تایید طی 30 روز یا تایید سیتمی) کرده باشد صرفاً 100 واحد خرید بدون اعتبار مالیات بر ارزش افزوده و اگر صورتحساب الکترونیکی را تایید نکرده باشد صفر واحد خرید لحاظ می شود.

حال اگر فروشنده نسبت به افزایش حد مجاز موضوع ماده 6 قانون مذکور از یکی از طریق مندرج در بند 1 فوق اقدام نماید در هر دوره ای که صورتحساب الکترونیکی اصلاحی صادر شود به عنوان مثال در زمستان 1402 یا بهار 1403 یا تابستان 1401 و خریدار صورتحساب الکترونیکی را تایید نماید برای فروشنده هیچ فروشی لحاظ نمی شود و برای خریدار اگر صورت حساب اصلی را قبلاً تایید (اعم از تایید طی 30 روز یا تایید سیستمی) کرده باشد به ترتیب در زمستان 1402 یا بهار 1403 یا تابستان 1403 حسب تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی مالیات و عوارض خرید با رعایت مقررات لحاظ می شود.

خواهشمند است دستور فرمایید در این خصوص اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید