بخشنامه مالیات بر ارزش افزوده رستوران، کترینگ و کافی شاپ

  • دوشنبه 09/مرداد/1402
  • مدت زمان تقریبی مطالعه
بخشنامه مالیات بر ارزش افزوده رستوران، کترینگ و کافی شاپ

نرم افزار سامانه مودیان مالیتور رو میشناسید؟

سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد صاحبان واحدهای تهیه ی غذا، آشپزخانه ها و کافی شاپ ها مشمول مرحله نهم ثبت نام محسوب و مکلف به اجرای مقررات قانون از ابتدای تیرماه سال 1402 خواهند بود.

تذکر بسیار مهم: فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا هشتم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده انـد، حتـی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله نهم ثبت نام این نظام مالیاتی جزء مؤدیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط، خواهند بود.

این اطلاعیه در حکم بخشنامه برای ادارات کل امور مالیاتی، اتحادیه های ذیربط و سـایر مجـامع و تشـکل هـا محسـوب می گردد. سوال های شما در زمینه های:
  • نحوه محاسبه مالیات اغذیه فروشی
  • مالیات کافه چند درصد است
  • بخشنامه مالیات بر ارزش افزوده رستوران ها
  • اظهارنامه مالیاتی رستوران
  • مالیات فست فود چقدر است
  • مالیات رستوران چند درصد است
  • مالیات بر ارزش افزوده تالارهای پذیرایی
  • کافه مالیات

در این مقاله پاسخ داده خواهد شد.

مهلت تسلیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

هر سه ماه یا در پایان هر فصل، 15 روز به مالکان مشاغل و کسب وکار ها مهلت داده می شود تا با مراجعه به سامانه مالیات بر ارزش افزوده، ابتدا اظهارنامه ارزش افزوده ی خود را پر کنند و سپس مالیات بر ارزش افزوده ی خود را در طی دو فیش مالیات به نرخ 6درصد و عوارض به نرخ درصد بپردازند. شایان ذکر است که در فصل زمستان به دلیل تعطیلات عید نوروز، این فرصت 30 روزه یعنی تا پایان فروردین ماه مهلت است.

مالیات اغذیه فروشی

جریمه عدم ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

سازمان امور مالیاتی برای ارسال اظهارنامه ارزش افزوده مهلتی را تعیین می کند. اگر مودیان در زمان تعیین شده اظهارنامه ارزش افزوده ی خود را ارسال نکنند به آن ها جریمه تعلق می گیرد و این جریمه ها قابل بخشش نیستند.

توجه کنید حتی اگر شرکت یا مشاغل اشخاص حقیقی و حقوقی هیچ فعالیت مالی نداشته باشد، بازهم موظف هستند اظهارنامه ارزش افزوده را تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند و اگر می خواهند جریمه به آن ها تعلق نگیرد، باید اظهارنامه با ارزش افزوده را سفید و همراه با مدارک مربوطه ارائه کنند؛ پس نداشتن فعالیت مالی نباید دلیلی برای ارسال نکردن اظهارنامه ارزش افزوده باشد.

مواردی که باعث می شود به مشمولان پرداخت مالیات بر ارزش افزوده جریمه تعلق بگیرد:

  • ثبت نام نکردن در سامانه در مهلت تعیین شده
  • صادر نکردن صورتحساب به خریدار کالا یا خدمات
  • ثبت نادرست ارزش ریالی کالا یا خدمات در صورتحساب رسمی که کد اقتصادی دارد
  • ثبت و تکمیل نکردن اطلاعات صورت حساب قانونی توسط فروشنده کالا یا خدمات
  • ارسال نکردن اظهارنامه قانونی
  • ارائه نکردن دفاتر قانونی پلمپ شده ی شرکت ها و به طور کلی مؤسسات مشمول قانون مالیاتی

این افراد علاوه بر پرداخت کامل مالیات ملزم به پرداخت جریمه نیز می شوند.

بیشتر بدانید: آموزش تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

روش های محاسبه مالیات رستوران

روش محاسبه علی الرأس مالیات

در این روش نماینده ی اداره مالیات با توجه به شناخت از شغل و همچنین بازدید از محل کسب صاحبان مشاغل، مبلغی را به صورت علی الرأس تعیین می نماید. این روش معایبی همچون دقیق نبودن و وقت گیر بودن دارد.

روش خوداظهاری مالیاتی

در این روش مودیان با پر کردن فرم هایی مشخص که اداره دارایی در اختیار آن ها گذاشته است، عملکرد مالی یکساله خود را طبق قوانین و مقررات سازمان دارایی به صورت خوداظهاری به اداره دارایی ارسال می کنند

مالیات ارزش افزوده رستوران= بهای کالا + (بهای کالا * نرخ مالیات بر ارزش افزوده)

نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده رستوران

تا پیش از اصلاح قانون مالیات، طبق ماده 96 این قانون، رستوران ها در گروه دوم مالیاتی اشخاص حقیقی قرار می گرفتند؛ اما بعد از تغییرات ایجاد شده در قانون مالیات، میزان مالیات بر ارزش افزوده پرداختی رستوران ها بر اساس حجم فعالیت و مقدار درآمد آن ها تعیین می شود.

چه رستوران هایی مجاز به دریافت مالیات بر ارزش افزوده هستند؟

بر طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده تمامی صاحبان تالارهای پذیرایی، چلوکبابی ها، رستوران سالن های غذاخوری، سفره خانه های سنتی و تمام اغذیه فروشی های زنجیرهای با مالکیت حقوقی و حقیقی که به نحوی در این زمینه فعال هستند، مشمول دریافت مالیات بر ارزش افزوده می شوند. اما کترینگ هایی که غذای بیرون بر و بدون سرو در محل تهیه می کنند، از دریافت این مالیات از مردم منع شده و الزامی هم به پرداخت آن به اداره مالیات ندارند.

فست فودها هم حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده را ندارند و تنها رستوران های زنجیره ای فست فود می توانند مالیات بر ارزش افزوده بگیرند. این مبلغ در بیشتر موارد ارزش افزوده ای است که برای غذا و مخلفات همراه آن وضع شده است. ارزش افزوده تعلق گرفته به غذا ها چیزی معادل 9 درصد قیمت آن ها است.

تنها فست فودهایی که به صورت زنجیره ای فعالیت دارند، مجاز به دریافت مالیات ارزش افزوده از مشتریان هستند.

مالیات کافی شاپ

کافی شاپ مانند سایر بنگاه های خدماتی وغذایی مشمول ماده ١٣١ قانون مالیات های مستقیم می شوند و باید از صندوق فروشگاهی استفاده کنند. بخشی از هزینه ی صندوق توسط دارایی جبران می شود.

مالیات فست فود

یکی از انواع مراکز تهیه غذا که مخاطبان زیادی نیز دارد، فست فود است. بر اساس اعلام سازمان مالیات بر ارزش افزوده، تنها اغذیه فروشی های زنجیره ای مجاز به دریافت ارزش افزوده هستند. به این ترتیب، فست فود های غیرزنجیره ای، حتی در صورت داشتن میز و صندلی و پذیرایی از مشتریان، اجازه دریافت مالیات ارزش افزوده در فاکتورهای خود را ندارند.


تکالیف ارزش افزوده آشپزخانه و کافی شاپ

تکلیفمهلت قانونی
ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده بر اساس فراخوان سازمان مالیاتی (1 تیر 1402)
صدور صورتحساب بر اساس قوانین ارزش افزوده و سامانه مودیان زمان عرضه کالا و خدمات
درج مالیات و عوارض ارزش افزوده در صورتحساب صادره و دریافت آن از مشتریزمان صدور صورتحساب
تکمیل و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در مهلت مقرر15 روز پس از پایان هر فصل
پرداخت مالیات و عوارض تعیین شده در مهلت مقرر15 روز پس از پایان هر فصل
ثبت و نگهداری اسناد و مدارک (برای گروه های مشخص شده)10 سال از تاریخ صدور اسناد

رفع ابهام اغذیه فروشی

رفع ابهام استعلام شمول یا عدم شمول برخی رسته های اغذیه فروشی در فراخوان نهم ارزش افزوده

مطابق اعلام سازمان مالیاتی در خصوص تسری فراخوان مرحله نهم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نسبت به رسته های “جگرکی، بریانی، آش و حلیم، ساندویچ، فست فود، اغذیه و پیتزا فروش، فروش قهوه بدون سرو در محل” به اطلاع می رساند:

  1. نظر به آن که کلیه فعالان اقتصادی شاغل در رسته کافی شاپ به صورت عام فراخوان شده اند، تمامی فعالیت های مرتبط اعم از پذیرایی و ارائه سرویس در محل یا به صورت بیرون بر این فعالان اقتصادی از ابتدای تیر ماه سال 1402 مشمول فراخوان یاد شده خواهد بود.
  2. با در نظر داشتن فراخوان های مراحل چهارم و ششم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، فراخوان نهم شامل فعالان اقتصادی شاغل در فعالیت تهیه و ارائه انواع غذا به صورت بیرون بر و در قالب آشپزخانه ها و کترینگ ها بوده، لذا فعالیت در زمینه جگرکی، بریانی، آش و حلیم، ساندویچ، فست فود، اغذیه و پیتزافروشی که طی هشت مرحله قبلی فراخوان نشده اند، مشمول فراخوان نهم نخواهد بود.
بیشتر بدانید: گزارش عملکرد 6 ماهه نرم افزار واسط سامانه مودیان مالیتور

برای ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان و شناسه یکتا مالیاتی برای صورتحساب های خود می توانید از طریق سایت مالیتور اقدام کنید. پشتیبانی 02182801803 برای پاسخگویی به سوالات شماست. قیمت نرم افزار سامانه مودیان کترینگ و کافه با توجه به نرم افزارهای مختلف، متفاوت است اما در مالیتور می توانید خدمات و نرم افزاری مقرون به صرفه داشته باشید.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید