این مقاله مکاتبه رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی در خصوص اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان توسط آژانس های خدمات مسافرتی می باشد.
مدیران محترم عامل
شرکت ها و دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی
با سلام:
احتراماً در رابطه با پایانه های فروشگاهی به اطلاع می رساند که با توجه به جلسات پی در پی با حضور جمعی از همکاران با تجربه و همچنین شرکت در جلسات متعدد با مدیران مسئولین مالیاتی کشور در رده های مختلف و طرح مشکلات پایانه ها متاسفانه هیچ راه حلی که بتواند مشکلات را برطرف نماید ارائه ننموده اند.
از طرف دیگر از آنجا که در حال حاضر دفاتر خدمات مسافرتی تنها به عنوان کارمزد بگیر ارائه خدمات می نمایند، با پیگیری های ماه های گذشته در وزارت صمت توانستیم کدهای عمومی پیوست را صرفاً جهت ثبت کارمزد دریافت نماییم.
لازم است مطالب زیر را جهت یادآوری به مسئولین مالی آن شرکت و پرهیز از ایجاد مشکلات آتی به اطلاع برسانیم:
امید است با تغییر کابینه و تغییرات گسترده در سازمان امور مالیاتی افرادی حاذق جایگزین گردند تا درک و اشراف درستی از مطالبات ما داشته باشند.
در انتها به عرض می رسانم تا حصول نتیجه دلخواه صنف بزرگ گردشگری به مطالبات خود ادامه خواهیم داد.
آخرین به روزرسانی های سامانه مودیان در مالیتور اعمال شده و می توانید صورتحساب های بلیط و کارمز های فروش خود را با مالیتور به سامانه مودیان ارسال کنید. ارسال ها با اکسل امکان پذیر است.
برای شروع رایگان و مشاهده مالیتور ثبت نام کنید.
عطف نامه شماره 253/747/د مورخ 1403/06/17 عنوان معاون محترم درآمدهای مالیاتی به آگاهی می رساند، مطابق جز (13) بند (ب) ماده (9) قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، خدمات حمل و نقل (ائم از بار و مسافر) درون و برون شهری و بین المللی جاده ای،ریلی و دریایی از پرداخت مالیات و عوارض معاف می باشد.
لذا ارائه خدمات حمل و نقل هوایی مشمول مالیات بر ارزش افزوده بوده و ارائه دهندگان خدمات مذکور مکلف به اجرای مقررات این قانون می باشند. همچنین به موجب بخشنامه شماره 200/1402/14 مورخ 1402/07/22، «فروشندگان خدمت در ایران نسبت به کلیه خدماتی که در فهرست معافیت های ماده (9) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400/03/02 و سایر احکام قانونی، ذکر نشده است مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده خواهد بود، لیکن علاوه بر موارد مذکور در بند (الف) ماده (10) این قانون، چنانچه ثابت شود که بابت خدمات مذکور مستقیم یا غیر مستقیم ارز حاصل و وارد کشور شده است_اعم از اینکه محل مصرف و یا مقصد خدمات، داخل باشد یا خارج از کشور_به عنوان صادرات، معاف از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده می باشد و مالیات و عوارض خرید نهاده های آن ها مسترد می شود»، در این راستا چنانچه با بررسی مستندات قابل اتکا اثبات گردد ارائه خدمات حمل و نقل هوایی توسط مودی، منطبق با مفاد بخشنامه مارالذکر می باشد، درآمد حاصل معاف از پرداخت مالیات و عوارض بوده و مالیات و عوارض خرید نهاده های آن قابل استرداد می باشد.