تاریخ: 1403/08/29
موضوع: نحوه بخشودگی جرایم موضوع ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و جریمه های موضوع بند (ب) ماده 36 و 37 قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان 1402 و بهار 1403
در راستای تکریم مؤدیان محترم مالیاتی میزان بخشودگی جرایم موضوع ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و نیز جریمه های موضوع بند (ب) ماده 36 و ماده 37 قانون مالیات بر ارزش افزوده برای مؤدیانی که در اجرای ماده (3) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب سال 1402 با اصلاحات بعدی برای آن ها از طرف سازمان امور مالیاتی کشور اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده ارسال شده است، به شرح زیر می باشد:
1- طبق قسمت اخیر تبصره (2) ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در صورتی که عدم انجام تکلیف قانون مذکور خارج از اختیار مؤدی بوده باشد جرایم موضوع ماده 22 قانون یاد شده میبایست به صورت 100 درصد بخشوده شود.
2- در مواردی که مؤدی مشمول بند فوق الذکر نباشد در صورتی که اشخاص مشمول نسبت به مسترد نمودن مجدد یا مسترد نمودن اظهارنامه دوره چهارم (زمستان) سال 1402 تا تاریخ 1403٫9٫10 و دوره اول (بهار) 1403 تا 1403٫9٫20 اقدام و نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلق تا 1403٫9٫26 اقدام نمایند یا فاقد بدهی باشند درخواست استرداد و با انتقالی به دوره بعد در صورت احراز جرایم متعلقه برای هر دوره به شرح زیر بخشوده می شود:
بالاتر از 70 تا 100 درصد - 96 درصد بخشودگی
تبصره 1- در اجرای ماده 191 قانون مالیاتهای مستقیم جرایم موضوع بند ب ماده 36 و ماده 37 قانون مالیات بر ارزش افزوده نسبت به مالیات بر ارزش افزوده ابرازی در اظهارنامه مسترد شده در صورت پرداخت بدهی تا 1403٫9٫26 تا صد (100) درصد توسط ادارات کل امور مالیاتی مورد بخشودگی قرار گیرد. جرایم مربوط به بیش اظهاری مالیات خرید یا کم اظهاری مالیات فروش ثبت معامله خود به نام غیر یا معامله غیر به نام خود و استناد به استاد صوری مشمول بخشودگی این تبصره نمی باشد.
تبصره 2- چنانچه برای مؤدیان بر اساس اسناد و مدارک مثبته معامله کتمان شده ای احراز شود جرایم موضوع ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برای درآمد کتمان شده که در ستون سامانه مؤدیان و یا خارج از سامانه مؤدیان اظهار نامه مسترد شده درج نشده است مشمول این بخشنامه نمی باشد.
بخشنامه 200/2864
تاریخ :1403/02/16
ادارات کل امور مالیاتی
در اجرای ماده 3 قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم 1402، طی فرایندی جدید و با درج اطلاعات صورتحساب های الکترونیکی فروشندگان و خریداران و متعاقب آن تکمیل، اصلاح و مسترد نمودن آن توسط مودیان انجام می شود. در همین رابطه به واسطه عدم اطلاع برخی از مودیان محترم مالیاتی از نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی اصلی یا ارجاعی نحوه واکنش به آن و یا نحوه احتساب مالیات بر ارزش افزوده آن ها و همچنین عدم درج اطلاعات سایر ذینفعان از جمله اطلاعات واردات کالا در برخی از مواقع میزان مالیات بر ارزش افزوده در دوره مذکور، به شرح ذیل بیشتر یا کمتر از مبلغ مورد نظر مودیان محترم منعکس شده است، که شایان ذکر است آثار موارد مذکور با انجام اصلاحات در قالب صورتحساب ارجاعی (اصلاحی یا ابطالی یا برگشت از فروش) و یا درج اطلاعات جدید مربوط به واردات کالا در دوره بهار لحاظ خواهد شد.
لذا ادارات کل امور مالیاتی موظفند ترتیبی اتخاذ نمایند تا 100 درصد جرایم موضوع بند ب و ماده 36 قانون مالیات بر ارزش افزوده در خصوص بیش اظهاری یا کم کم اظهاری «مالیات و عوارض» و ماده 37 آن قانون در خصوص تاخیر در پرداخت تا سقف جرایم مذکور مربوط به آثار هر یک از موارد زیر که در جدول ه اظهارنامه دوره جاری به صورت صحیح درج می شود، در صورت پرداخت مانده بدهی ناشی از آثار موارد زیر در مرداد ماه 1403 با درخواست مودی مورد بخشودگی قرار گیرد.
1- صدور صورتحساب های تکراری و صورتحساب با مبلغ اشتباه توسط مودیان در سامانه مودیان و متعاقب آن عدم ابطال آن به تاریخ زمستان و ابطال یا اصلاح آن ها با صدور و تایید صورتحساب ارجاعی در فصل بهار.
2- اطلاعات مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده توسط وارد کنندگان مربوط به واردات کالاهای مودیان در دوره چهارم سال 1402 که به هر دلیل در اظهارنامه آن دوره وارد نشده باشد.
3- سایر اشتباهات شناسایی شده توسط مدیران کل امور مالیاتی یا به واسطه سایر اطلاعات واصله با تایید مرکز تنظیم مقررات نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان.
همچنین در خصوص کلیه مودیانی که برای افزایش حد مجاز دوره زمستان نسبت به ارائه تضمین، از جمله تضمین بانکی یا چک صیادی بنفش رنگ به تاریخ بهار سال 1403 اقدام نمودند اداره کل امور مالیاتی موظفند از وصول یا هرگونه اقدام اجرایی در مورد تضامین بانکی به شرط تمدید توسط مودی و چک های اخذ شده بابت افزایش حد مجاز دوره زمستان تا پایان خرداد ماه سال 1403 خودداری نمایند.
سید محمد هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور
دکتر برزگری: تمهید فرصت ویژه جهت مدیریت آثار مالیاتی مربوط به اشتباهات سیستمی مودیان در سامانه مودیان.
با توجه به این که برخی مودیان در صدور صورتحساب های الکترونیکی فصل زمستان اشتباهاتی نظیر:
در اظهارنامه اطلاعات به صورت سیستمی درج شده و با توجه به این که سامانه مودیان به صورت یکپارچه عمل می کند و مودیان مادامی که این اشتباهات را به صورت سیستمی در سامانه مودیان از طریق صورتحساب های ارجاعی مثل: صورتحساب ابطالی، صورتحساب برگشت از فروش یا صورتحساب اصلاحی ،منعکس نکنند و آثارش را از بین نبرند، رقم ها تغییری نخواهد کرد.
این امکان در سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار گرفت که در اظهارنامه دوره چهارم سال 1402 بواسطه این که اولین دوره ای هست که این فرایند انجام می شود، جدولی اضافه بشود در قالب «جدول ه» که مودیان مالیات بر ارزش افزوده ناشی از این موارد را پرداختش را تا یک مدت زمان به تعویق بیندازند، تا بتوانند آثار این موارد را در فصل بهار با صدور صورتحساب های ارجاعی رفع کنند.
لذا سازمان امور مالیاتی امکان بخشودگی صددرصدی جرائم موضوع ماده 37 و بند ب ماده 36 را برای این دوره در خصوص اشتباهات مودیان در صدور صورت حساب های تکراری، صدور صورتحساب با ارقام اشتباه، عدم درج اطلاعات مربوط به واردات و همچنین صورتحساب هایی که به واسطه عبور فروشندگان از حد مجاز بدون اعتبار برای خریداران لحاظ شده مد نظر قرار داده شده است.
نکته بسیار مهم این که: اگر مودیان چنین اشتباهاتی را داشته اند،
نباید از ردیف تعدیلات برای رفع این اشتباهات استفاده کنند و اگر مودی قبلا اظهارنامه خود را ارسال کرده است و این موارد را در ردیف تعدیلات درج کرده است حتما باید تا موعد مقرر یعنی 22 اردیبهشت ماه 1403 نسبت به ارسال اظهارنامه جدید اقدام کند و این موارد را از ردیف تعدیلات حذف و در «جدول ه» اضافه کند.
قطعا سازمان امور مالیاتی برای این مودیان که اطلاعات دقیقی را در این جدول درج می کنند و متعاقب آن در فصل بهار نسبت به انعکاس موارد با صدور صورتحساب های صحیح و دقیق و استفاده از صورتحساب های ارجاعی اقدام می کنند امکان بخشودگی صددرصد جرایم را فراهم خواهد کرد.
بعنوان مودی حقیقی یا حقوقی می توانید به راحتی با نرم افزار مالیتور Malitor صورتحساب های خود را به سامانه مودیان ارسال کنید. در مالیتور محدودیتی در ثبت مودی ندارید و تاریخ انقضایی برای بسته های خریداری شده ندارید. از دریافت کلید ها، مراحل ثبت فاکتور، ارسال به کارپوشه، پرینت و استعلام همگی در مالیتور امکان پذیر است.
ارسال صورتحساب ارجاعی (ابطالی، اصلاحی و برگشت از فروش)، همچنین تمامی الگوهای صورتحساب الکترونیکی با مالیتور فراهم است. فرقی نمی کند صورتحساب اصلی خود را با چه نرم افزاری ارسال کرده باشید، می توانید در مالیتور آن را ابطال یا اصلاح کنید.
برای مشاهده مالیتور و تجربه کاربری آن فقط کافیست ثبت نام کرده و از شارژ رایگان استفاده کنید. بعد از ارسال رایگان صورتحساب تصمیم به خرید اعتبار بگیرید. جهت ثبت نام رایگان و ارسال رایگان صورتحساب الکترونیکی کلیک کنید.