سوالات متداول سامانه مودیان دی ماه 1403

  • دوشنبه 03/دی/1403
  • مدت زمان تقریبی مطالعه
سوالات متداول سامانه مودیان دی ماه 1403

تغییرات و سوالات متداول دی ماه 1403 سامانه مودیان به شرح زیر است. منبع

دانلود فایل pdf سوالات متداول سامانه مودیان دی ماه 1403

3-1 انواع صورتحساب الکترونیکی چیست؟

حسب دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، سه نوع صورتحساب پیش بینی شده است که عبارتند از:

صورتحساب الکترونیکی نوع اول،

صورتحسابی است با اطلاعات هویتی فروشنده و خریدار، مشخصات کالا/خدمت فروش رفته.

نکته: باتوجه به اینکه در این نوع از صورتحساب های الکترونیکی، اطلاعات هویتی خریدار درج می شود، صورتحساب پس از صدور و ثبت در سامانه مودیان، اعتبارسنجی و پذیرش توسط سامانه، براساس شماره اقتصادی در کارپوشه خریدار درج گردیده و در صورت تایید خریدار به عنوان اعتبار مالیاتی برای ایشان محسوب خواهد گردید.

صورتحساب الکترونیکی نوع دوم،

صورتحسابی است با اطلاعات کامل فروشنده، اطلاعات کامل کالا /خدمت و ثبت اطلاعات خریدار اختیاری است و از بابت این صورتحساب اعتباری برای خریدار قابل احتساب نمی باشد.

صورتحساب الکترونیکی نوع سوم،

رسید پرداخت وجه صادره از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی که حسب مقررات اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور، به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده پذیرفته شده است.

3-4 الگو های صورتحساب الکترونیکی نوع اول چیست؟

تاکنون الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع اول شامل:

  1. فروش
  2. فروش ارز
  3. طلا، جواهر و پلاتین
  4. قرارداد پیمانکاری
  5. قبوض خدماتی
  6. بلیط هواپیما
  7. صادرات
  8. بارنامه و
  9. بورس اوراق بهادار مبتنی بر کالا مشاهده مقاله و ارسال با مالیتور

می باشد.


بیشتر بدانید: نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی با الگوی بارنامه

٣-٤ قواعد مربوط به صدور صورتحساب اصلاحی چیست؟

چنانچه پس از صدور و ثبت صورتحساب، فروش نیاز به اصلاح اقلام اطلاعاتی صورتحساب به غیر از اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار و یا اقلام اطلاعاتی مربوط به کالا خدمت، باشد صادر کننده صورتحساب الکترونیکی میبایست صورتحساب جدید (اصلاحی) که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب اصلی (مرجع) بوده و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع است را صادر و در سامانه مؤدیان ثبت نماید.

نکته 1: نوع و الگوی صورتحساب، اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار و برای اصلاح آن ها میبایست صورتحساب مرجع ابطال و صورتحساب جدید صادر گردد.

نکته 2: صدور صورتحساب اصلاحی بر روی صورتحساب اصلاحی با رعایت شروط مندرج در سند "دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی امکان پذیر است. بدیهی است آخرین صورتحساب اصلاحی که وضعیت تایید آن مشخص شده باشد میبایست به عنوان صورتحساب مرجع در نظر گرفته شود.

نکته: اگر صورتحساب مرجع خود اصلاحی برگشت از فروش باشد، برای صدور صورتحساب حتما باید در یکی از وضعیتهای تایید شده تایید سیستمی /عدم نیاز به اصلاحی برگشت از فروش مرجع واکنش/عدم امکان واکنش) باشد.

لازم به ذکر است که جزییات بیشتر در سند "صدور صورتحساب الکترونیکی" در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی intamedia.ir بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان گزینه آیین نامه ها و دستورالعمل ها و نرم افزارهای مرتبط، قابل بهره برداری می باشد.

٤-٤ قواعد مربوط به صدور صورتحساب برگشت از فروش چیست؟

چنانچه پس از صدور صورتحساب الکترونیکی اصلی اصلاحی بخشی از کالا خدمت کاهش یافته باشد، فروشنده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش اقدام مینماید. صادر کننده صورتحساب الکترونیکی میبایست صورتحساب برگشت از فروش که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب اصلی مرجع و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع بوده و شامل اقلام کالا خدمت فروخته شده منهای اقلام برگشتی است را در صورتحساب درج و در سامانه مؤدیان ثبت نماید؛

نکته 1: اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار غیر قابل اصلاح می باشد.

نکته 2: تعداد مقدار کالا خدمت میبایست نسبت به صورتحساب مرجع کاهش یافته باشد.

نکته 3: نرخ مالیات بر ارزش افزوده غیر قابل اصلاح می باشد.

نکته ٤: در صورتی که تمام اقلام کالا خدمت برگشت داده شده باشد؛ میبایست صورتحساب ابطالی صادر شود.

نکته 5: مبالغ مربوط به کالا خدمت در صورتحساب برگشت از فروش نسبت به صورتحساب اصلی نمی تواند تغییر یابد.

٥-٤ قواعد مربوط به صدور صورتحساب ابطالی چیست؟

چنانچه پس از صدور صورتحساب اصلی، اصلاحی، برگشت از فروش شرط شروط زیر برقرار باشد، صادر کننده صورتحساب الکترونیکی میبایست صورتحساب ابطالی که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب مرجع بوده و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع است را صادر و در سامانه مؤدیان ثبت نماید؛

  • تغییر اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار .
  • بازگشت تمام اقلام موجود در صورتحساب مرجع.
  • احراز عدم تحقق معامله بر اساس اسناد و مدارک مثبته. اشتباه در ثبت تاریخ معامله.

٩-٤ در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش یا اصلاحی امکان ابطال صورتحساب الکترونیکی برگشتی یا اصلاحی وجود دارد؟

روی صورتحساب "مرجع" با هر وضعیت " و یا ارجاعی با وضعیت در انتظار" واکنش" می توان صورتحساب ابطالی صادر نمود. لازم به ذکر است:

امکان صدور صورتحساب ابطالی روی صورتحساب مرجع در صورتی میسر است که صورتحساب ارجاعی آن در وضعیت در انتظار واکنش / رد شده باشد.

چنانچه صورتحساب ارجاعی در وضعیت تایید شده باشد، صورتحساب مرجع آن ابطالی محسوب شده و از آن نمی توان مجددا به عنوان صورتحساب مرجع استفاده نمود.

درباره این مقاله دیدگاهی بنویسید...
برای ثبت دیدگاه باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود را کلیک کنید