بر اساس ماده 169 قانون مالیات های مستقیم و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی کسب و کارها موظفند صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را از طریق کارپوشه اختصاصی سامانه مودیان، برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.
آژانس های هواپیمایی که به صورت کارمزدی هستند صورتحساب در سامانه مودیان به چه صورت اعمال می شود و اینکه مسافر از کارتخوان شرکت بابت بها بلیط پرداخت می کنه، آیا مصرف کننده نهایی می باشد؟ و مساله مهم اینکه تعداد مسافرین بابت رزرو بلیط زیاد می باشد باز در سامانه مودیان ثبت به چه صورت می باشد؟
هر گونه درآمد را باید اظهار کنید. همه را یکی کرده و بصورت هفتگی ارسال کنید و یا با کد ملی اشخاص جدا جدا ارسال کنید.
در مالیتور می توانید با اکسل و یکباره ارسال ها را انجام دهید.
الگوی فروش از صورتحساب الکترونیکی نوع اول، یک جور الگوی مرجع برای عموم کسب و کارهای B2B به شمار می رود. اما در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی الگوی خاصی تعریف شده که کمی تفاوت می کند.
در الگوی صورتحساب الکترونیکی فروش بلیط، علاوه بر موارد دیگری که در الگوی فروش لازم به ذکر است، در بخش سرآمد، حتما باید نوع پرواز و شماره گذرنامه خریدار (اختیاری) را نیز ذکر کنید.
بخش اطلاعات پرداخت الگوی سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی نیز با الگوی فروش تفاوتی ندارد.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در هنگام ثبت، صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی جهت فروش بلیط در نظر بگیرید، بحث نوع بلیط فروخته شده است. به عنوان یک آژانس هواپیمایی حتما می دانید که بلیط های هواپیمای فروخته شده به دو دسته شناور و چارتری تقسیم بندی می شوند.
بلیط های شناور در واقع بلیط هایی هستند که سود آن به جیب ایرلاین می رود و در این میان آژانس هواپیمایی نقش واسط را ایفا کرده و درصدی از حق معامله را برمی دارد. زمانی که آژانس هواپیمایی بلیط شناور می فروشد، در صورتحساب الکترونیکی حتما باید مبلغ کل بلیط را وارد نموده و مبلغ حق العمل کار را هم وارد کند. گرچه تنها درصدی از مبلغ کل بلیط سهم آژانس هواپیمایی بوده، اما پر کردن بخش حق العمل کار این موضوع را به سازمان امور مالیاتی نشان می دهد.
اما چنانچه یک بلیط چارتری فروختید، حتما باید بخش مربوط به حق العمل کار را خالی بگذارید. چراکه کل مبلغ بلیط سود شما بوده است.
طبق دستورالعمل های سامانه مودیان، تمامی شرکت ها اعم از آژانس های هواپیمایی حداثر تا 1 هفته مهلت دارند صورتحساب الکترونیکی خود را در قالب بسته های صدتایی برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند. خریداران نیز 1 ماه برای تایید این صورتحساب ها فرصت خواهند داشت.
طبق قانون آژانس های هواپیمایی 2 ماه بعد از اجرایی شدن این قانون، یعنی از ابتدای فروردین 1402 مهلت دارند تا در این سامانه ثبت نام کنند. بنابراین چنانچه برای ثبت نام اقدام نکرده اید، برای جلوگیری از جرایم مالیاتی بهتر است سریع تر اینکار را انجام دهید.
هر صورتحساب بخش هایی دارد که در این نوع فاکتور لازم است آن ها را تکمیل کنید. موارد ضروری ستاره دار است.
اگر مصرف کننده انتخاب کنید موارد کد ملی، پستی و ... نیاز نیست.
فقط موارد ستاره دار ضروری هستند. بعد از ایجاد صورتحساب برای شما شماره منحصر بفرد مالیاتی 22 رقمی ایجاد شده و در کارپوشه قرار خواد گرفت.
شما می توانید برای بلیط های شناور در کارپوشه ثبت قرارداد حق العمل کاری انجام دهید و کد دریافتی را در صورتحساب خود قرار دهید.
در مورد صورتحساب های الکترونیکی با الگوی بلیط هواپیما برای پروازهای داخلی ثبت مشخصات مسافر در صورتحساب الزامی است.
چنانچه مسافر شخص ایرانی و یا اتباع غیر ایرانی مقیم ایران باشد، ثبت شماره ملی و یا کد فراگیر اتباع غیر ایرانی
و
در صورتی که مسافر اتباع غیر ایرانی غیر مقیم ایران باشد شماره گذرنامه خریدار
می بایست در صورتحساب ثبت شود.
مالیتور امکان ارسال با الگوی بلیط را فراهم کرده و امکان ثبت شماره گذرنامه و کدفراگیر مهیا می باشد.
نرم افزار سامانه مودیان مالیتور انتخاب مناسبی است، چرا برای ارسال صورتحساب الکترونیکی بدون محدودیت در ثبت مودی از مالیتور کمک بگیرید؟ مالیتور رابط مالیاتی شما برای اتصال به سامانه مودیان است. ثبت نام رایگان و ارسال 3 فاکتور 100 درصد رایگان برای شما که از این مقاله ثبت نام می کنید.
اضافه شدن شماره اقتصادی آژانس که ما هم در نرم افزار واسط مالیتور این آپدیت رو اضافه کردیم.
انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی خراسان رضوی
بازگشت به نامه 02158222 مورخ 1403٫12٫17 در خصوص درخواست ایجاد وحدت رویه در صدور صورتحساب الکترونیکی و جلوگیری از جرایم، به استحضار می رساند، به عنوان یک قاعده کلی، فروشندگان در مهلت مقرر تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی با رعایت قواعد معامله انجام شده با خریدار، ملزم به صدور و ثبت صورتحساب در سامانه مودیان می باشند. پس از آن خریداران از زمان درج صورتحساب در کارپوشه ایشان از مهلت 1 ماهه جهت انجام واکنش بر صورت حساب های خرید بهره مند می باشند. برای فروشنده رغ از عکس العمل خریدار مادام که بر روی آن صورت حساب صورت حساب ابطالی صادر نشده باشد جزو فروش های وی محسوب شده و از حد مجاز ایشان کسر خواهد شد. اما به دلیل رد صورت حساب توسط خریدار به ایشان اعتبار تعلق نمی گیرد.
شایان ذکر است در راستای رفع مشکلات مربوط به صدور بلیط هواپیما و ایجاد وحدت رویه در این امر، طبق توافق صورت گرفته در جلسات فیلد شماره اقتصادی آژانس به الگوی بلیط هواپیما اضافه گردیده، و پیرامون این موضوع اطلاع رسانی به ذینفعان مربوطه طی مکاتبات ذیل صورت پذیرفت. همچنین متناسب با تغییر انجام شده سند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی نیز به روز شده و در درگاه سازمان امور مالیات کشور به نشانی intamedia.ir در بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، گزینه آیین نامه ها و دستورالعمل ها و نرم افزارهای مرتبط در دسترس مودیان محترم مالیاتی قرار گرفته است.
گیرندگان نامه: