به گزارش دیدبان اقتصاد، دیوان عدالت اداری با صدور رأی نهایی، درآمد رانندگان اسنپ و تپسی را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف دانست. بر اساس این حکم، تنها کمیسیون دریافتی شرکت های حمل ونقل اینترنتی مشمول این نوع مالیات خواهد بود.
بر اساس رأی صادره از شعبه 9 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، دریافت مالیات ارزش افزوده از درآمد رانندگان پلتفرم های حمل ونقل اینترنتی مانند اسنپ و تپسی لغو شد. طبق این رأی، تنها کمیسیون دریافتی این شرکت ها مشمول مالیات خواهد بود و نه حق الزحمه رانندگان.
دیوان عدالت اداری در این حکم، میان خدمات ارائه شده توسط پلتفرم ها و خدمات رانندگان تفاوت قائل شده و تأکید کرده است که رانندگان به عنوان متصدیان مستقیم حمل ونقل فعالیت می کنند. از این رو، خدمات هوشمند ارائه شده توسط شرکت ها حمل ونقل تلقی نمی شود و مشمول معافیت مالیات ارزش افزوده نخواهد بود.
ماجرا از زمانی آغاز شد که سازمان امور مالیاتی کشور با صدور برگ تشخیص مالیاتی برای شرکت اسنپ، خواستار پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سال 1400 شد. در پی این اقدام، شرکت اسنپ اعتراض خود را به هیئت حل اختلاف مالیاتی و سپس دیوان عدالت اداری ارائه داد اما هر دو مرجع این اعتراض را وارد ندانستند و مالیات را صرفاً برای کمیسیون شرکت ها قابل دریافت اعلام کردند.
سازمان امور مالیاتی نیز در واکنش به اظهارات منتشرشده از سوی اسنپ، با تأکید بر مدل فعالیت این شرکت ها اعلام کرد که با توجه به تعهدات پذیرفته شده در قبال رانندگان، خدمات آن ها مشمول مالیات ارزش افزوده است اما این شامل رانندگان نمی شود.
بر این اساس، رانندگان اسنپ و تپسی بابت فعالیت خود مالیاتی پرداخت نخواهند کرد و هرگونه کاهش حق الزحمه یا افزایش هزینه به این بهانه، مردود اعلام شده است.